Стартира втора част на проекта „Детско полицейско управление“ в Търново

Животът

02-10-2018, 09:11

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В него ще участват третокласници от ОУ „П. Р. Славейков“

Старт на проекта „Детско полицейско управление“ бе даден официално от директора на Областната дирекция на МВР във В. Търново старши комисар Димитър Машов. В него ще участват третокласници от ОУ „П. Р. Славейков“ – гр. В. Търново.
Началникът на РУ – В. Търново главен инспектор Валентин Къндев и директорът на ОУ „П. Р. Славейков“ Данка Борисова подписаха тържествено споразумение за сътрудничество, а малките доброволци положиха клетва и подписаха клетвени листове, след което получиха полицейски шапки и светлоотразителни жилетки.
Националната програма „Детско полицейско управление” е инициатива на Министерството на вътрешните работи. Идеите и темите заложени в нея са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца от началните и прогимназиалните класове. Целта е чрез теоретични и практически занимания децата да получат знания и умения за опазване на своя живот и този на приятелите си, за справяне в трудни ситуации, в къщи, на училище и на улицата, за своите права и отговорности, за работата в екип, уважение и толерантност към другите.
Гости на тържеството бяха още директорът на Дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община В. Търново Пенка Игнатова, директорът на местния червен кръст Димитър Русев, председателя на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“ – с. Балван Благовеста Факирова, представители на полицията и пожарната, учители и родители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов