370 души се включиха в първия етап на „Движи се и победи” в Търново

Мисия

02-10-2018, 11:16

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Най-възрастният участник е на 91 години

На 29 септември 2018 година се проведе първият етап на есенната кампания “Движи се и победи”. По отделните туристически лъчове до крайната точка - парк Ксилифор преминаха над 370 души, в т. ч. и 10 семейства.
Най-малките, регистрирани участници са четиригодишните търновчета: Александър Върбанов, Катерина Димитрова, Владимир Телбис, Радостина Стоянова и Милен Статев. За поредна година най-възрастният участник в кампанията е Христо Христов от Велико Търново, който е неотдавна е навършил 91 години.
По маршрута организирано преминаха деца, ученици, родители и педагози от 4 училища на община Велико Търново - ОУ “Димитър Благоев”, ОУ “Христо Ботев”, ОУ “Бачо Киро”, ОУ “Патриарх Евтимий” и 2 центъра за настаняване от семеен тип - на ул. „Цветарска“ и на ул. „Колоня товар“. Събитието беше уважено от ученици и учители от СУ „Вичо Грънчаров“ гр. Горна Оряховица.
По традиция първият етап на „Движи се и победи – есен“ завърши със спортно-туристически празник в крайградския парк Ксилифор. Над 200 деца и ученици се включиха в организираните щафетни игри и центрове на предизвикателствата. Победителите в отделните дисциплини получиха награди, а всички участници бяха поощрени с подаръци, раздадени чрез жребий.
От безплатно измерване на кръвното налягане се възползваха 61 участника.
Вторият етап на кампанията ще се състои на 6 октомври по маршрута от село Беляковец до Преображенския манастир. Нека се насладим заедно на живописната природа, с която ни радва есента.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов