Глобиха 1 000 лв. 24-годишна висшистка, шофирала след употреба на наркотици

Крими

04-10-2018, 10:22

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Друг надрусан зад волана получи условна присъда

Административно наказание от 1 000 лв. постанови Районен съд Велико Търново за 24-годишна висшистка, шофирала след употреба на наркотици. Жената с инициали М.Д.В. била спряна за проверка от полицейски патрул на 6 юли миналата година на бул. „Никола Габровски” в старата столица. Тя управлявала лек автомобил „Опел” след употреба на тетрахидроканабинол.

Районният съд е лишил жената от право да управлява МПС една година и три месеца, като обаче е приспаднал времето, за което М.Д.В. е била лишена по административен ред от право да управлява МПС, считано от 06.07.2017г.

Друг шофьор, седнал зад волана след употребата на канабис и метамфетамин, се размина с условна присъда. Мъжът бил спрян от полицията на 16 септември тази година около 04:30 часа в гр. Велико Търново на кръстовището между ул. „Цар Освободител" и ул. „Цанко Церковски". Дрегерът отчел употребата на наркотични вещества, а за провинението Районният съд го е осъдил на 3 месеца лишаване от свобода, отложени за срок от 3 години. Мъжът няма да може да шофира в продължение на шест месеца.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов