Горнооряховската болница е с нов шеф на УНГ – отделението

Мисия

04-10-2018, 15:30

Снимка:

МБАЛ "Св. Иван Рилски"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Д-р Стоян Стоянов е един от най-добрите отоларинголози у нас

Един от най-добрите специалисти по отоларингология в България оглави УНГ- отделението в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица. След кончината на досегашния началник на отделението д-р Атанас Атанасов, ръководството на болницата покани пловдивския УНГ специалист д-р Стоян Стоянов.

 

55-годишният медик е завършил ВМИ – Пловдив през 1991 г. Специализира УНГ болести в Медицинска академия в Пловдив и в ИСУЛ в София. През 2011 година специализира „Отоневрология“ в ИСУЛ. Основно трудовият му опит е като УНГ- специалист в областта на онкологията, като е работил в Националната онкологична болница в София. Специализира и фониатрия (наука за гласообразуването и патологиите на гласа), отоневрология (медицинска подспециалност между УНГ и неврологията, свързана с проблемите на слухово - вестибуларния рецептор) и аудиология. В момента е в процедура на изготвяне и защита на дисертация на тема „Злокачествени тумори на хипофаринкса“ заради дългогодишни наблюдения и опит.

 

От началото на октомври д-р Стоянов е част от лекарския екип на горнооряховската болница, където пристига от УМБАЛ - Пловдив. Медикът е свързан с района, тъй като баща му е родом от Елена.

Целите, които си поставя д-р Стоян Стоянов, са свързани с максималното повишаване на качеството на здравното обслужване на населението, увеличаване на регистрираните в отделението легла (в момента 6 на брой), както и въвеждането на неприлагани диагностично- терапевтични процедури, вкл. и оперативни. Сред другите приоритети на д-р Стоянов, са: активно наблюдение на болни съвместно с лекарите от неврологичното отделение и ОАИЛ при общи случаи като обструктивна сънна апнея (тежко хъркане с прекъсване на дишането), както и профилактика на остри респираторни инфекции.

 

„От осем години това отделение е единственото във великотърновска област. То има юридическата възможност и потенциал практически да утвърди присъствието си като единственото такова в региона“, коментира д-р Стоянов.

Лекарят се ангажира с максимално разширена гама от диагностично- терапевтични процедури в областта на УНГ- патологията, които не са прилагани до момента в лечебницата, както и да работи в симбиоза със свои колеги от Пловдив и София.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)