Виктория Обрешкова спечели голямата награда на кампанията „Ела в библиотеката”

Мисия

04-10-2018, 17:44

Снимка:

Регионална библиотека

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

11-годишната възпитаничка на СУ „Вела Благоева” прочете 120 книги и получи лаптоп

Виктория Обрешкова е победител в кампанията „Ела в библиотеката” за втора поредна година.  Тя е 11-годишна, учи в СУ „Вела Благоева”. За усърдието си да прочете 120 книги в периода на инициативата 1юни – 15 септември тя получи лаптоп. Преносимия компютър връчи Венцислав Спирдонов, председател на Великотърновския общински съвет и патрон на кампанията. „Радвам се, че „Ела в библиотеката” стана традиционна. Обмисляме кампанията да продължи и през учебната година, като каним български автори на посещения  в училищата и университетите, за да представят книгите си пред учениците и студентите”, каза Спирдонов.

На второ място се класираха Калояна Цонева, Йоана Енчева и Хилендара Хилендарска. Третото място си поделят Мартина Кръстева и Елена Иванова.

Победителите бяха обявени на официална церемония във фоайето на РБ „Петко Р. Славейков”. Раздадени бяха още специални и поощрителни награди на лица и институции за ползотворно сътрудничество с организаторите на събитието.

От началото на годината в Регионалната библиотека  са се записали над 3025 деца в предучилищна и училищна възраст, а в периода на кампанията  – 1167 читатели от тези възрастови групи, отчетоха от културната институция.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов