Две коли и два мотора без регистрации спря полицията в областта

Крими

05-10-2018, 09:28

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Единият автомобил управляван от надрусан водач, другите шофьори били без книжки

Четири нерегистрирани возила, едното управлявано от водач, употребил наркотични вещества, другите от неправоспособни водачи, установиха служители на РУ – В. Търново и Павликени.

Вчера по обяд в областния град е била извършена проверка на лек автомобил «Субару», управляван от 33-годишен мъж от гр. Севлиево. При проверка на водача за употреба на наркотични  вещества, апаратът е дал положителна реакция на  метаамфетамин. В хода на проверката в автомобила е намерено кристалообразно вещество, с тегло около 1 грам, което при полеви наркотест е реагирало на метаамфетамин. Изяснено, е че същото е собственост на 33-годишен пътник в автомобила. В хода на проверката е установено, че регистрацията на возилото е прекратена и същото не е регистрирано по установения ред. Срещу водача е започнато бързо производство, а срещу пътника досъдебно производство. Двамата са задържани с полицейски мерки до 24 часа.

В четвъртък в с. Върбовка е извършена проверка на лек автомобил «Фолксваген», управляван от 24-годишен неправоспособен водач. В хода на проверката е установено, че возилото е без поставени регистрационни номера и не е регистрирано по установения ред. По случая е започнато бързо производство.

Същия следобед в селото е проверен и мотоциклет, управляван от 49-годишен неправоспособен водач. В хода на проверката е установено, че возилото не е регистрирано по установения ред. Срещу него е започнато бързо производство.

Неправоспособен водач е установен в гр. Стражица. Вчера при проверка на мотопед, управляван от 18-годишен младеж от гр. Стражица е установено, че същият не притежава необходимото свидетелство за управление на возилото. То пък не било регистрирано по установения ред. По случая е образувано бързо производство.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов