„Болен здрав носи“ на сцената на Театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

05-10-2018, 09:41

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува Държавен куклен театър – Пловдив

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 6 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува Държавен куклен театър – Пловдив. Това е поредното представяне на търновска сцена, с което пловдивските театрали подкрепят проекта за съботни спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ. „Болен здрав носи“ по българската народна приказка е един от най-ярките спектакли в репертоара на пловдивската трупа. Режисьор на представлението е Ирослав Петков. Сценографията е дело на Мария Ибришимова. В спектакъла участват младите актьори на театъра Наталия Василева и Александър Караманов.

Известната българска народна приказка противопоставя грубата сила на острия ум. Нейните послания намират път и към съвременните читатели и зрители, които могат да направят за себе си важни житейски изводи…

„Болен здрав носи” е преразказана и представена от актьорите с много хумор и весело намигване. Те ще ни накарат да се посмеем на глупостта, преструвката, измамата на дребно, използвачеството и интригантството. Спектакълът е решен в стила на класическия куклен театър.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов