Започна учебната година по пътна и пожарна безопасност в с. Балван

Мисия

05-10-2018, 20:19

Снимка:

областна дирекция на МВР

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Първи от новите придобивки се възползваха учениците от Самоводене

Първите часове по пътна и пожарна безопасност  на площадките за практически занимания към Центъра за превенция и спорт в с. Балван се проведоха днес. Първите ученици, които имаха възможността да се възползват от новите придобивки, бяха от училището в с. Самоводене.  Инспектори от сектор „Пътна полиция“ при  ОДМВР – В. Търново припомниха на малчуганите основните правила за пътна безопасност, пътните знаци и пътната маркировка и изискванията при управление на велосипед. 
Инспектори от РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ им показаха основните действия и правила при гасене на пожар и оказване на спасителни дейности и по-специално използването на т. н. „алпийски способ“.
Площадката по пътна безопасност е изградена по идея на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – В. Търново и със съдействието на ОДМВР – В. Търново, Община В. Търново и „Пътни строежи“ – В. Търново. Двете съоръжения бяха официално открити на тържествена церемония на празника на българския огнеборец – 14 септември. Те са оборудвани с пътни знаци, маркировка, светофари и приспособления за гасене на пожари и провеждане на спасителни операции и ще бъдат използвани за нуждите на децата от община В. Търново. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)