Прокуратурата жали пробация за шофьор, убил друг по непредпазливост

Крими

06-10-2018, 13:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инцидентът станал преди две години в Габровско

По протест на Окръжна прокуратура – Габрово Апелативен съд – Велико Търново ще гледа идната седмица въззивно дело за смърт на пътя.

Със своя присъда от 18.06.2018 г. Окръжен съд – Велико Търново е признал подсъдимия Сашо И. М. от гр. Дряново, за виновен в това, че на 30.08.2016 г., около 11.32 ч. на главен път в близост до разклона за с. Донино, община Габрово, като водач на МПС, нарушил правилата за движение по пътищата, предприел маневра за изпреварване, блъснал движещия се в насрещна посока лек автомобил „Мицубиши“, с което по непредпазливост причинил смъртта на водача на лекия автомобил „Мицубиши“ – Ангел С. П. (р. 1983г.) от гр. Габрово, като след деянието направил всичко зависещо от него за оказване на помощ на пострадалия

Първоинстанционният съд го осъдил на „пробация“ със задължителни пробационни мерки „постоянна регистрация по настоящ адрес“ и „задължителни срещи с пробационен служител“ за срок от 2 години, както и поправителен труд в полза на обществото, изпълнявана по месторабота с удръжка върху трудовото възнаграждение в размер на 20% за срок от 2 години. Съдът е лишил подсъдимия да управлява МПС за срок от 2 години.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е образувано на основание протест на Окръжна прокуратура – Габрово.

 

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов