Осем пожара в сухи треви гасиха за денонощие в областта

Животът

07-10-2018, 15:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Техническа неизправност подпали лека кола в Свищов

Осем пожара в сухи треви гасиха през изминалото денонощие във Великотърновска област пожарникарите. Вчера в 11:44 часа в Оперативен център Велико Търново е получен сигнал за горящо частно стърнище с остатъци от ожънат царевичен блок в землището на с.Ресен. В 13 часа в гробищния парк на с.Първомайци пламнала суха трева. Половин час по-късно огнеборци са гасили сухи треви в землището на гр.Лясковец.

Отново в Първамойци около 16 ч. се самозапалили отпадъци на ул.”Александър Батенберг“. Минути преди 17 ч. в гр.Долна Оряховица на  ул.“ Георги Измирлиев“ заради човешка небрежност огън лумнал в сухи треви. Същата е причината  за пожар в землището на свищовското село Деляновци, възникнал около 17,30 ч. Половин час по-късно сухи треви за горели в землището на лясковското село Добри дял. В 18,30 ч. пожар лумнал и в землището на полскотръмбешкото село Раданово.

По същото време в Свищов техническа неизправност запалила лека кола на ул.“ Патриарх Евтимий“ в Свищов. Пожарът унищожил двигателя и предното стъкло на автомобила. Пожарникарите спасили останалата част от колата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов