ВТУ подготвя форум „VISION” 2018

Велико Търново Лайф

09-10-2018, 08:22

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тогава Велико Търново очаква водещи специалисти в областта на тримерната графика

Факултетът по изобразителни изкуства на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” ще бъде домакин на 14-ото издание на форума за тримерна графика „Vision”. Събитието ще бъде открито от 10 часа на 13 октомври в зала 115 на учебното заведение, съобщи научният ръководител и организатор на проявата доц. д-р Светослав Косев. Тогава Велико Търново очаква водещи специалисти в областта на тримерната графика от цялата страна. Първият форум за 3D графика и използването й като изразно средство в изкуството, рекламата, мултимедията и филмовата продукция не само в България, но и на Балканите, очаква публика от близо 200 души, а към този момент седем лектори са потвърдили своето участие, посочи в интервю за Общинското радио доц. Косев.

Темите в тазгодишното издание на форума са различни – някои са свързани с използването на определени софтуери за триизмерна графика, а други –  със създаването на дизайн за компютърни игри. Комикс илюстрация и визуален дневник, интерактивна визуализация, създаване на дизайн за обкръжаващата среда и персонажите в компютърни игри са сред акцентите в програмата на форума. „Получава се една интересна дискусия, свързана с изкуството и използването му за създаването на тип продукции, които са за забавление – компютърните игри, филмите и участието за използването на триизмерна графика в широк диапазон приложения”, добави доц. Светослав Косев.

Русен Нанов, Даниел Атанасов, Диана Нанева, Евтим Тодоров, Сибин Бойкинов, Андрей Кулешов и Михаил Гряули са лекторите, които са потвърдили своето участие в тазгодишното издание на форума. В зависимост от това кой още ще се включи в програмата на събитието, ще стане ясно дали то ще продължи и през следващия ден – 14 октомври, уточни доц. Косев.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)