Дадоха на съд шофьорка, блъснала жена на пешеходна пътека

Крими

09-10-2018, 07:44

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От удара жертвата се оказала със счупен крак

Районна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу жена, която при управление на лек автомобил блъснала пешеходка.

Обвинението срещу Т. В. е за това, че на 10.02.2018 г. в гр. Велико Търново, на ул. „Краков”, при управление на  лек автомобил „Форд Галакси”, нарушила правилата за движение, като при избиране скоростта на движение от 59, 8 км/ч. не се съобразила с атмосферните условия –намалена видимост в тъмната част на денонощието и при валеж, за да бъде в състояние да спре пред всяко предвидимо препятствие, като при приближаване на пешеходна пътека, не пропуснала преминаващата по нея пешеходка К. Б., в резултат на което я ударила с дясното странично огледало на лекия автомобил и по непредпазливост й причинила средна телесна повреда, като деянието е извършено на пешеходна пътека.

Пострадалата, след като била на гости при своя приятелка, тръгнала да се прибира. В момента в който пресичала пешеходната пътека на ул. „Краков“,  забелязала приближаващия към пешеходната пътека автомобил и забързала ход, за да освободи пешеходната пътека. Поради избиране на скорост, неотчитаща движението по мокрото асфалтово покритие, в тъмната част на денонощието и при валеж, обвиняемата не успяла да възприеме пресичащата на пешеходната пътека пострадала, за да я пропусне  и блъснала. Пострадалата паднала на тротоара, като в резултат на удара получила счупване на десния крак.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов