ДКЦ І с Ден на отворените врати на 15 октомври

Животът

09-10-2018, 10:06

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Пациенти ще приема сектор „Образна диагностика”

„Диагностично консултативен център I - Велико Търново“ ЕООД организира Ден на отворени врати в сектор „Образна диагностика” на 15 октомври т.г., от 11:00 до 13:00 часа. Едновременно с това предоставя 50% отстъпка в цената за мамография на две гърди в две проекции, от 15 октомври до 31 октомври 2018 г. Реалната цена на изследването е 40 лв., т.е. спестяват се 20 лв. Необходимо е предварително записване на тел. 062/62 19 60.
Денят на отворени врати и 13-дневната кампания за 50% отстъпка в цената на изследването за ранна диагностика на рака на гърдата са две събития подчинени на желанието на ръководството и специалистите в „ДКЦ I – В. Търново“ да подпомогнат ранното откриване и борбата с тази коварна болест.
Ракът на гърдата застрашава всяка десета българка и диагностициран навреме е лечим. Мамографията е единственият в света сертифициран метод за ранна диагностика на болестта при жени над 40-годишна възраст. Този образен метод, при който се използва изключително ниска доза рентгеново лъчение, визуализира тъканите на млечната жлеза. Затова е най-разпространено средство за диагностика на заболяванията на гърдата, с който може да се открие евентуален проблема и без видими оплаквания или промени в млечната жлеза.
Практиката за т.нар. Ден на отворени врати в сектор „Образна диагностика” в „ДКЦ I – В. Търново“ е традиция от 2015 г. насам и цели да предостави възможност за информиран избор на жените които се колебаят или изпитват страх от мамографското изследване, както и да улесни финансово достъпът им до него. Препоръката е всяка жена след 40-годишна възраст ежегодно или поне веднъж на две години да прави мамография на млечните си жлези.
Медицинските специалисти в сектор „Образна диагностика” в „ДКЦ I – В. Търново“ са уважавани и добре подготвени професионалисти. Пряко ангажирани в кампанията ще бъдат д-р Милко Михайлов, началник сектор „Образна диагностика” в лечебното заведение, както и старши рентгенов лаборант Тодор Хаджиев и рентгеновите лаборанти Петя Кулова и Силвия Илиева. Работното им време и от 7:30 до 18:00 ч. всеки делничен ден.
Предвид спецификата в работата на колегите от електронните медии Ви уверяваме, че всички ще бъдат посрещнати с „Добре дошли!“ за снимки и аудио запис в Деня на отворени врати в сектор „Образна диагностика” /15 октомври 2018 г./, от 11:00 до 13:00 ч.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов