54-ма дариха кръв за пострадалите при катастрофата край Ново село

Животът

09-10-2018, 12:58

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Бременната жена все още е с опасност за живота и остава в реанимацията

За по-малко от две денонощия 54 човека се отзоваха на призива за кръводаряване за пострадалите от катастрофата край Ново село в неделя. Това се случва за първи път в последните няколко години.Още вчера 36 човека са преминали през кръв центъра на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, а днес преди обяд са се отзовали още 18.

Веднага след тежкият инцидент, началникът на реанимацията на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, д-р Сибила Маринова, призова в личния си профил във Фейсбук всеки, който може да дари, тъй като болницата има спешна нужда от кръв от всички групи. Само за няколко часа постът й обиколи социалната мрежа и беше споделен близо 1000 пъти. По думите на д-р Маринова, тъй като групите „АБ“ и „А“ са изключително редки, болницата винаги има нужда от тях. Ръководството на болницата и лекарите благодарят на всеки, който се отзовал и е кръводарил.

Бременната жена все още е с опасност за живота и остава в реанимацията на болницата. Съпругът й е с гръдна травма, но е стабилизиран. Другата жена, която е травма на лицев череп, вчера е била транспортирана в Пирогов, а най-леко пострадалият е напуснал болницата по собствено желание.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов