166 души се включиха във втория маршрут на „Движи се и победи”

Животът

09-10-2018, 13:14

Снимка:

уикипедия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Четиригодишният Преслав Смилов бе най-малкия регистриран участник

166 души, в т. ч. и 10 семейства се включиха във втория етап на есенната кампания “Движи се и победи” в старата столица. Те преминаха по маршрутите до Преображенския манастир. Измерено беше кръвното налягане на 73 лица.
Четиригодишният Преслав Смилов бе най-малкия регистриран участник в този етап. Най-възрастният отново бе Христо Христов на 91 години от Велико Търново.
Във втория маршрут участваха деца, ученици и педагози от 3 организирани колектива на община Велико Търново – ОУ “Христо Ботев“ и Центрове за настаняване от семен тип на ул. „Цветарска“ и на ул. „Колоня товар“.
Част от децата и учениците се включиха в забавни игри, посветени на превенцията на пътно-транспортния травматизъм и превенцията на употребата на алкохол.
Организаторите на “Движи се победи – есен 2018” канят всички желаещи на 20 октомври (събота) да преминат и третия маршрут на кампанията – село Присово – парк Ксилифор.
По повод на Световния ден за борба с остеопорозата, който се отбелязва всяка година на 20 октомври, в крайната точка на маршрута ще бъдат организирани тематични инициативи за повишаване на информираността и здравните знания на населението във връзка с профилактиката на заболяването.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов