Ученици от Велико Търново изпробваха новите площадките за пътна и пожарна безопасност

Мисия

10-10-2018, 18:53

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Те бяха открити преди месец в село Балван

30 ученици от Велико Търново се обучаваха на новите площадки за пътна и пожарна безопасност, които бяха открити преди месец в село Балван. Децата от ОУ „Петко Р. Славейков“ в Старата столица и техните учители се увериха, че новите придобивки са много полезни както за практически занимания, така и за теория.

Служители на областните дирекции на МВР и на пожарната влязоха в ролята на лектори и треньори. Малчуганите се учиха как да гасят пожар и да помогнат на човек, изпаднал в беда заради огнена стихия. Децата се запознаха с различните видови пътни знаци и маркировка и с правилата за движение.

Учениците бяха приветствани от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, както и от началниците на отдел „Охранителна полиция“ и на сектор „Пътна полиция“ – комисар Стефан Николов и главен инспектор Атанас Атанасов.

Двете нови площадки са единствени по рода си в България. Създаването им е резултат от партньорството между Община Велико Търново, Областната дирекция на МВР, Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Сдружението на кметовете и кметските наместници, дарителската организация „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България.

Придобивките могат да бъдат ползвани както от малчуганите и учениците от центровете за работа с деца и младежи в населените места от общината, така и от деца от Велико Търново и цяла България.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов