Ученици влизат в местното самоуправление в Павликени - velikotarnovo.utre.bg

Ученици влизат в местното самоуправление в Павликени

11 октомври 2018, 08:28 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Младият кмет за един ден ще бъде от СУ „ Бачо Киро”, а председателят на Общинския съвет – от ПГАТ „Цанко Церковски”

Ученици ще бъдат кметове, общински съветници и експерти в администрацията в рамките на първия ден на ученическото местно самоуправление в Павликени.

На 12 октомври по повод Деня на българската община тази в Павликени отваря вратите си за учениците от двете гимназии в града. Младият кмет за един ден ще бъде от СУ „ Бачо Киро”, а председателят на Общинския съвет – от ПГАТ „Цанко Церковски”. Двете училища ще излъчат и заместник-кметове. Млади хора застават на местата на секретаря на Общината, директорите на дирекциите „Устройство на територията и строителство“ и „Бюджет и финанси“ и отделите „Хуманитарни дейности“, „Регионално развитие“, „Общинска собственост“ и „Правно обслужване“.

Денят на ученическото местно самоуправление започва в 8:30 ч. До обяд всеки от учениците ще придружава титуляра на длъжността си в ежедневната му работа. За 11:00 ч. е предвидена оперативка, по време на която младият кмет ще провери напредъка в работата на връстниците си. От 14:00 ч. започва Тържествено заседание на Ученически общински съвет в присъствието на кметове на кметства, общински съветници, общинска администрация и гости.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета