Община Свищов с индивидуална презентация на срещата Китай – Централна и Източна Европа „16+1“

Мисия

11-10-2018, 13:44

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Форумът ще се проведе под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво“

Община Свищов, като номинирана от Министерството на икономиката, Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС и Национално сдружение на общините в Република България ще вземе участие в 4-та среща на местните лидери Китай-ЦИЕ „16+1“, която ще се проведе на 20 октомври 2018 г. в Националния дворец на културата, в град София.

Форумът, на който ще присъства кметът на Свищов Генчо Генчев с екип от експерти, ще се проведе под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво“ и ще включва две пленарни сесии. Първата е насочена към селското стопанство и туризма, а втората към индустриални и демонстрационни паркове, зони и малки и средни предприятия.

Очаква се на мегафорума да присъстват около 700 участници, 250 представители на над 20 китайски провинции, местни власти и китайския бизнес, както и гости на другите държави от Централна и Източна Европа.

Основната цел на срещата е осигуряване на платформа за задълбочаване на сътрудничеството между местните власти и бизнеса от ЦИЕ и Китай, както и представяне на възможностите на българските общини за инвестиции на местно ниво.

Предвидено е представяне на 4 презентации от кметове на български общини, включващи възможности за инвестиции в България, като Свищов е една от тях.

Лично кметът на Общината Генчо Генчев, с експертен екип, ще презентира възможностите за инвестиции и бизнес в Свищов и региона.

Ще бъде промотиран Дунавският индустриално-технологичен парк „Свищов“ и благоприятното геостратегическо местоположение, съотнесено към евро-азиатските коридори. Това от своя страна, само по себе си е изключителна възможност и предпоставка за установяване и развитие на сътрудничество и подобряване на бизнес климата в Свищов и общината.

 

Инициативата „16 + 1“ за сътрудничество между Китай и 16-те страни от Централна и Източна Европа е важен механизъм за стимулиране на политическия диалог, инвестициите, търговските и икономическите отношения и сътрудничеството в широк кръг от области. Чрез участието си в този форум, община Свищов ще намери своето заслужено място в перспективните икономически региони в Югоизточна Европа.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов