Двама полицаи наказани и дадени на прокурор за ругатни на футболисти при проверка в Търново - velikotarnovo.utre.bg

Двама полицаи наказани и дадени на прокурор за ругатни на футболисти при проверка в Търново

11 октомври 2018, 14:54 | Мария Христова
  • Снимка:
    velikotarnovo.utre

Случаят „изплува” след публикуван клип в социалните мрежи

Двама полицаи от Велико Търново са наказани дисциплинарно, а преписката е изпратена на прокуратурата. Срещу въпросните служители бе разпоредена вътрешна проверка заради заснет клип с ругатни и обиди срещу футболисти. Патрулният екип се отзовал по сигнал на тел. 112 за нарушаване на нощната тишина в жилище в старата столица в края на август. В апартамента имало група млади футболисти. Те били ругани и обиждани от униформените. След това в социалните мрежи бе завъртян клип с възмутителното поведение на униформените. По предварителна информация имаше данни, че само единият полицай е псувал и обиждал грозно юноши от футболните отбори – „Етър“ и „Локо“ Дряново. Въпросният МВР-служител е Цветомир Цонев от Горна Оряховица, който работи към РУ – Велико Търново от няколко години и е с добри служебни атестации до момента. Кадрите от клипа показват, че Цонев е особено груб и арогантен, обижда младежите и заявява, че ще ги побърка от бой.

Освен него, обаче е наказан и колегата му, който е също е бил на проверката в жилището.

Скандалното видео взриви социалните мрежи, но предизвика противоречиви коментари. Част от коментиралите питаха какво правят посред нощ сами 15 – 16-годишни момчета и къде е родителският контрол. Други настояваха полицаите да са по-безкомпромисни с нарушителите.Коментари (1)

Потребител
почиващ
Срамота!?!?!?Как може да накажеш някой който си е свършил работата.Защо в БГ който не работи или е нарушител,е по-добре от тези които стриктно си изпълняват задълженията.Това е неписано правилио-с простия прост,с лудия луд.Така са постъпили и полицаите,каквито са отсреща срещу тях,такавива стават и те.От клипа се вижда,че си вършат работата както трябва.
11 октомври, 19:55 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета