Свищовските пенсионерски клубове отпразнуваха заедно Международния ден на възрастните хора - velikotarnovo.utre.bg

Свищовските пенсионерски клубове отпразнуваха заедно Международния ден на възрастните хора

11 октомври 2018, 16:48 | Мария Христова
  • Снимка:
    община Свищов

Гости на тържеството бяха кметът Генчо Генчев и председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов

     Всички пенсионерски клубове в община Свищов отбелязаха за поредна година Деня на възрастните хора. Повече от 280 представители на 19-те клуба отпразнуваха заедно радостното събитие в град Свищов. Председателят на Общинските клубове и зам.-председател на Централния съвет на „Съюз на пенсионерите 2004“ г-жа Мария Радулова и зам.-председателят на Общинския съвет на пенсионерите Георги Владимиров споделиха радостта си, че отново всички клубове са заедно и пожелаха на членовете най-ценното – здраве. Въпреки притесненията на пенсионерите, във връзка с размера на пенсиите, г-жа Радулова прикани членовете да забравят за ден грижите си и да се забавляват на празника. Тя приветства специалните гости - кмета Генчо Генчев и председателя на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов, като им благодари за вниманието и помощта, която оказват на пенсионерските клубове. Тя спомена, че за днешния празник възрастните хора отново са усетили грижата на общинското ръководство, тъй като празничният обяд е осигурен от кмета на Общината.

В поздравителните си слова кметът на Свищов каза, че на този ден иска да изрази своята признателност и уважение към хората от третата възраст, които със своята мъдрост и житейски опит многократно са го насочвали и поучавали със съветите си. Той им благодари, че може да разчита на тях, както и те на него, след което припомни спазените обещания и редицата подобрения и придобивки, на които пенсионерските клубове и населените места в Общината се радват през последните три години.

Председателят на ОбС – Свищов д-р Кристиян Кирилов също приветства възрастните хора, като ги посъветва да продължат да отправят своите искания към кмета на Свищов, защото вижда неговия устрем към развитието и добруването на Общината. Той допълни, че кметът Генчев е изключително настоятелен пред представителите на областната и национална власт, когато защитава интересите на община Свищов и именно по тази причина, с подкрепата на народните представители Станислава Стоянова и Цветан Цветанов, областния управител Любомира Попова, и председателя на УС на НСОРБ Даниел Панов много неща са променени към по-добро през последните три години в Свищов.

В края на приветствията, всички присъстващи получиха по едно цвете, в знак на уважение от името на общинското ръководство. Празникът продължи с много танци, веселие и добро настроение. 

 

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета