Инж. Дилян Млъзев : Българските общини придобиват все по-голяма самостоятелност и все повече отговорности

Мисия

12-10-2018, 11:55

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът на Елена с поздрав по случай Деня на българската община

Уважаеми общински съветници,

Скъпи колеги,

Уважаеми съграждани,

Днес е Денят на българската община. За мен е удоволствие да поздравя по този повод всички, които работят и са работили за местното самоуправление и подкрепят общинските дела.

Преди 20 години по инициатива на Националното сдружение на общините в Република България 12 октомври е определен за Ден на българската община. На тази дата през 1882 година у нас е публикуван първият Закон за общините и градското управление, а дълбокият смисъл на идеята за местно самоуправление е заложена още в първата демократична конституция. От тези времена до днес българските общини придобиват все по-голяма самостоятелност и все повече отговорности.

Силно местно самоуправление означава силна местна власт и силно гражданско участие в нея. Това се постига с много отговорна работа, която касае всички аспекти на местната общност. Спазвайки принципите на демократичност и равнопоставеност, уважение и съпричастност, общинската администрация доказва ежедневно своята ангажираност към проблемите и тяхното решаване.

Изказвам голямата си благодарност и признание за труда  и всеотдайността на общинските служители, кметовете и кметските наместници, общинските съветници и работещите в общинските структури и  дейности. В този ден изразяваме почит и уважение и към всички наши предшественици. Запазвайки приемствеността, нека работим и занапред все така усърдно за развитието на нашата община, на града и селата, за благоденствието на хората. Заедно можем повече!

Пожелавам Ви да сте удовлетворени и горди от работата си, да се радвате на добро здраве и много успехи!

Честит празник!

инж. Дилян Млъзев

Кмет на община Елена



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов