Агенция за закрила на детето с висока оценка на Дневния център за деца с увреждания в Свищов

Мисия

12-10-2018, 14:58

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Високо са оценени добрата база и иновативните подходи на специалистите

На 31.08.2018 г. беше извършена проверка на Дневен център за деца с увреждания  град Свищов от Държавна агенция за закрила на детето. Констатирани са следните факти:

ДЦДУ е социална услуга в общността, която има отлична материална база, снабдена със зали и кабинети  с множество и разнообразни уреди, пособия и материали за деца с увреждания, което благоприятства постигането на ефективност.

Базата, в съчетание с уменията, богатия опит, силната мотивация и изключителен професионализъм на директора – госпожа Теменужка Тодорова и екипът ѝ, прилагайки иновативни и различни подходи и техники за подкрепа на децата, неминуемо води до реални и много индивидуални  резултати за децата.

Родителите са дълбоко благодарни за съществуването на услугата и екипът ѝ, поради резултатността за децата, проявена чрез облекчаване на състоянието им, в контекста на уврежданията,подобряване и повишаване на психо-социалния им тонус, постигната интеграция и социализация.Те имат  време за себе си и за своята лична, социална и професионална реализация.

В писмото до г-н Генчо Генчев,  заместник- председателят  на  ДАЗД  г-н  Валери Йорданов отбелязва: „Приемете моите сърдечни благодарности и поздравления за дейността на социалната услуга за деца, чийто доставчик сте, за резултатността ѝ, за ефективността ѝ, и за доброто, което директорът и екипът на ДЦДУ творят за децата и с децата.”



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)