Ученици поеха управлението на община Елена

Мисия

12-10-2018, 16:50

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът инж. Дилян Млъзев запозна учениците с естеството на работа

Днес, за един учебен час, ученици от 12 а клас на СУ „Иван Момчилов“ влязоха в ролите на общинари и се запознаха отблизо с работата на ръководството, директори и експерти от общинската администрация. Инициативата е от няколко години, а поводът е Денят на българската община.

Преди да поемат управлението, младите хора бяха посрещнати в заседателната зала от общинското ръководство. В срещата участва и директорът на училището Димитринка Кузманова. Кметът инж. Дилян Млъзев запозна учениците с естеството на работа и предизвикателствата на местната власт. „Да си общинар трябва да носиш усещането за тази работа, а да станеш кмет е необходимо  да си повярваш, че можеш да промениш нещата, а хората да ти гласуват доверие да го сториш. Това може да стане със силен екип в общинската администрация“- каза градоначалникът и прикани младите хора да споделят проблемите си и дадат препоръки. Той съобщи още, че ул. „Паисий Хилендарски“ под училището вече е асфалтирана, за което техните съученици предложиха в Деня на ученическото управление през миналата година.

Колко е горещ столът на кмета, макар и за час, разбра Кристиян Петков, на когото инж. Млъзев окачи и кметската огърлица. В сериозен колегиален разговор младежът е поставил исканията на ученическия екип - да се постави маркировка на пешеходните пътеки, да има тенис маса в Общностния център и волейболна мрежа на градския стадион, а също и повече спортни мероприятия.

„Много е отговорно да си кмет, но пък ако си вършиш добре работата, печелиш доверието и обичта на хората. След днешната среща нямам съмнения, че ако ми се отдаде възможност, ще се кандидатирам за кмет“ – призна Кристиян.

Негов заместник-кмет по хуманитарните дейности стана Николета Савова. В ролята на секретар на общината влезе Теодора Маринова. С финансовия контрол се зае Мима Анастасова, а с бюджета – Цветина Славкова. В счетоводните сметки потъна Мелиса Минчева, в градоустройствените проблеми на главния архитект – Стоян Чомпов. С акт за кражба започна денят за старши юрисконсулта Кристиан Ченков. На директорски постове застанаха Деница Кънчева и Екатерина Недялкова. Председателят на Общинския съвет Стоян Златев запозна своята колежка Ивона Сирмова с най-важните моменти от местната законодателна власт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов