Децата на горнооряховския СК „Моделист“ с три медала от Националното първенство

Велико Търново Лайф

15-10-2018, 10:38

Снимка:

СК Моделист

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Надпреварата се проведе в Ловеч и с. Вълчитрън

Три медала завоюваха децата на СК „Моделист“ – Горна Оряховица на Националното първенство по авиомоделизъм за деца. Надпреварата се проведе в Ловеч и с. Вълчитрън.

Два златни медала спечели Стоян Йосифов, който грабна заслужено победите в клас Тренкорд и Кордов Акробат. В клас Тренкорд Стоян Йосифов постигна скорост от над 180 км/ч и изпревари с голяма разлика конкуренцията. Стоян дебютира с победа в клас Кордов Акробат, където показа добър пилотаж като за първо състезание и спечели първото място. В победите на Стоян Йосифов голям

принос имат баща му Милен Йосифов и дядо му Емил Йосифов, които неуморно го готвят за състезанията и закономерно Стоян е най-добър не само при децата, а и при по-големите юноши. От следващата година Стоян Йосифов ще се състезава при юношите и ще представя България на Европейското първенство в Пазарджик догодина.

Освен Стоян, който беше основата на детския отбор на СК „Моделист“, успехи постигнаха Никол Цанкова и двама дебютанти на състезания Виктория Николова и Николай Николов. Никол Цанкова се представи добре, като в последния пети старт драматично изпусна сребърния медал в клас Р-30 (малък гуменяк) и остана на трето място след представителите на гр. Ловеч и гр. Левски. В клас F1H (планер), освен титулярката Никол Цанкова, участие за първи път взе и осемгодишната Виктория Николова, която се представи впечатляващо за възрастта си. Никол и Виктория заеха съответно 5 и 6 място в клас F1H. Най-трудна задача имаше Николай Николов, който води неравна битка с по-големите батковци в клас HLG (метателен планер), но се представи отлично, като за първо състезание.

В отборното класиране отборът на СК „Моделист“ зае второто място след отбора на „Моделклуб“ - Ловеч, трети остана отбора на ЦДМИ - Търговище.

СК „Моделист“ благодари на Община Горна Оряховица, Ротари Клуб Горна Оряховица-Лясковец и г-н Камен Коцев за финансовата помощ за състезанието.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)