Свищовските самодейци с телевизионни видео клипове

Велико Търново Лайф

15-10-2018, 13:22

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Инициативата е на общинското ръководство

В ефира на една от популярните национални телевизии вече се излъчват музикалните изпълнения на няколко свищовски изпълнители и състави. Преди седмици екип на музикалната телевизия Фен Фолк ТВ беше в Свищов, за да направи видео снимки на самодейците. Инициативата е на общинското ръководство, което има за цел да популяризира местните творци и тяхното творчество. Предвид профила на телевизията, изпълненията са в областта на българския фолклор и градската песен. Изборът на изпълнители бе определен на база тяхното активно присъствие на артистичната сцена, множеството участия във фестивали и събори, както и отличията завоювани в различни конкурси. Честа да представят Свищов в национален ефир имат младите изпълнители от Трио „Нове“, ДЮТА „Огнени ритми“ и  Арт център „Творецът“, както и винаги ентусиазираните представители на групите за стари градски песни към ККП с. Царевец, ККП „Щастливеца“ и ККП „Нове“ в Свищов.
Снимките са направени на емблематични места в Свищов, с което се цели да се покажат не само талантливите изпълнители, но и забележителностите на града.  Сред местата, на които беше снимачният екип са - къща музей „Алеко Константинов“, местността „Калето“, парк „Паметниците“ и централната градската част на Свищов.
С тази проява Общината засвидетелства уважение към изпълнителите и признателност за техния труд и постижения. За по-младите това е възможност да бъдат забелязани от професионалисти в жанра, а за по-възрастните е шанс да представят творчеството си на възможно най-широката сцена – телевизионната. От друга страна кадрите уловили и показващи забележителностите на града, се явяват добро средство за популяризирането на дестинацията.
Очаровани от Свищов, представители на телевизията се завърнаха през септември. По своя инициатива, камерата им запечата някои от акцентите в празничната програма на Свищовски лозници 2018.
 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов