Свищовски хокеисти са шампиони на Държавното първенство по хокей на трева

Спорт

15-10-2018, 16:32

Снимка:

ХК Дунав

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

СКХТФ „Дунав“ – гр. Свищов участва с отбори и при двете възрасти

В КК Албена от 12 до 14 октомври се проведоха държавните първенства по хокей на трева за деца до 12 години и момичета и момчета до 14 години. СКХТФ „Дунав“ – гр. Свищов участва с отбори и при двете възрасти. При деца до 12 години участваха  8  отбора  в държавното първенство. В първия ден от турнира малките свищовски хокеисти победиха отборите на „Петър Берон 2009“ – Пловдив с 3:2; „Хеброс“ – Харманли  с 4:2. Във втория ден на турнира реализираха още две победи, с които 12-годишните хокеисти напълно заслужиха златните медали и шампионската купа. Индивидуални награди от отбора получиха Стиван Петров – за най-полезен и атрактивен гол на турнира и  Николай Пенчев – за най-добър вратар.

При момичета и момчета до 14 години състезателите на „Дунав“ се класираха на 4-то място от 10 участващи отбора, като  на полуфиналите загубиха минимално с 2:3 от отбора на Пловдив. Индивидуална награда - статуетка за най-добър защитник получи  Даниел Стефанов от СКХТФ „Дунав“ – гр. Свищов.

Ръководството на СКХТФ „Дунав“ благодари на треньорите Радослав Радков, Николай Русев, на мениджъра на отбора Николай Марков, на състезателите и техните родители за неуморния им труд и всеотдайност през цялата спортно-състезателна година.

Успехът, който постигнаха  е огромен: „Дунав“ Свищов – шампион.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов