С шествие Старопрестолната гимназия по икономика отбелязва 99 –та си годишнина

Животът

16-10-2018, 09:11

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Редица мероприятия организира школото по повод празника

99 години от своето създаване ще отбележи Старопрестолната гимназия по икономика във Велико Търново. Редица са мероприятията, с които годишнината ще бъде чествана. Състезание по програмиране, състезание по счетоводство с ученици от XI клас, презентация на историята на училището, спортна надпревара по волейбол между отборите на Гимназията по икономика, СУ „Емилиян Станев” и Езиковата гимназия са друга част от проявите.

Ще бъдат обявени  конкурс за ученическо творчество на английски език и литературен конкурс на тема „Моето училище”. Традиционното факелно шествие до Паметник „Майка България” ще се проведе на 18 октомври от 18,45 мин. Кулминацията е на 19-и. Празникът ще започне от 10,00 часа с водосвет в църквата „Св. Николай” и ще продължи с тържеството в двора на учебното заведение

Във връзка с организацията и провеждането на тържественото шествие, на 18 октомври, четвъртък, от 18,30 до 19,30 ч. за движение ще бъдат затворени : Площад "Велчова завера", ул. "Стефан Стамболов" ,ул. "Независимост" до паметник "Майка България"

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов