Конната база в Арбанаси посреща Държавното по всестранна езда

Спорт

17-10-2018, 14:32

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ирина Николова се завърна с отличие от Young Riders Academy

Държавно първенство по всестранна езда организират в петък, събота и неделя великотърновският клуб „Калоян- 92“. Надпреварата за деца, юноши, мъже и жени ще премине в конната база на Арбанаси и в района около нея. Всестранната езда включва три дисциплини. По програма шампионатът стартира в петък с обездка. В събота е кросът през пресечена местност, а в неделя прескачането на препятствия. Председателят на „Калоян- 92“ Мишо Костов очаква в първенството да се включат над 40 коне и ездачи от водещите клубове в страната.
Междувременно Ирина Николова се завърна от лагер за млади таланти в конния спорт- Young Riders Academy. В проявата, която се провежда от шест години у нас вземат участие представители на 6 държави, България, Румъния, Сърбия, Гърция, Хърватска и Турция. Преподаватели по време на лагера са едни от най-добрите треньори в световния конен спорт.
Специален гост в последният лагер за тази година, проведен в с. Житница беше германката Лаура Клапаке.
В края на обучението бяха избрани и обявени тримата най-добре представили се състезатели по време на академията, а именно нашата Ирина Николова, Джоана Кларк - Румъния и Ману Кардзич от Сърбия. Наградата за тях е да присъстват на едно от най-големите състезания по конен спорт което ще се проведе близо до град Хановер в Германия в началото на ноември.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов