Велико Търново домакинства международен форум за опазване на културно-историческото наследство - velikotarnovo.utre.bg

Велико Търново домакинства международен форум за опазване на културно-историческото наследство

17 октомври 2018, 17:42 | Мария Христова
  • Снимка:
    архив

Двудневната среща ще бъде открита утре от 13 часа

Велико Търново домакинства международен форум за опазване на културното и историческото наследство. Срещата ще се проведе на 18 и 19 октомври и ще премине под мотото „Настояще и бъдеще за миналото“. В рамките на двудневното събитие ще бъде представен опитът на български и чуждестранни общини, свързан с опазването на паметниците на културата, дигитализацията на културното наследство и др.

По време на дискусията ще бъдат обхванати също теми за обновяването и реставрацията на старинните сгради и свързаните с това проблеми, прилагането на видове мерки за постигане на енергийна ефективност и др. Представени ще бъдат както добри практики за популяризиране на културното наследство, така и новите възможности за развитие на туристически атракции по оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.
Гост лектори ще бъдат Жаки Крушон - експерт от Националната френска асоциация "Забележителности и забележителни градове на Франция", както и Светла Шаф - ръководител отдел "Урбанизъм и градоустройство" в община Дакс, Франция. 
Двудневната среща ще бъде открита на 18 октомври от 13.00 часа в конферентната зала на хотел "Премиер".

Организирани са и две съпътстващи експозиции, които ще бъдат представени от 17.30 часа на 18 октомври в Изложбени зали "Рафаел Михайлов".

Двудневният форум е организиран от Областен информационен център, а съорганизатори са Община Велико Търново, Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов", Асоциацията на общини със селища и територии на културно-историческо наследство“.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета