Ева Майдел: Общата култура е здрава основа, която обединява държавите от Европа

Животът

18-10-2018, 16:49

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Евродепутатът поздрави участниците във форум за културното наследство във Велико Търново

„Културата и културното наследство са здрава основа, която обединява държавите и гражданите на Европейския съюз. За всички нас е важно да бъде съхранена културната история на всяка държава от една страна, а от друга, е важно да останем отворени към света, като споделяме и разпространяваме това културно наследство. Затова подкрепям инициативите на Сдружение "АОСТКИН" във Велико Търново и се радвам, че работим заедно за запазване на корените ни и миналото“, това заяви българският евродепутат Ева Майдел ГЕРБ/ЕНП по повод организирания на 18 и 19 октомври 2018 г. в старопрестолната столица форум „Настояще и бъдеще за миналото“.

Събитието се организира с подкрепата на Община Велико Търново, Асоциацията на общини със селища и територии на културно-историческо наследство и Областен информационен център – Велико Търново. Целта на двудневния форум е да бъдат обменени добри практики и представени възможности за финансиране и подкрепа на съвместни проекти и инициативи в сферата на културата, туризма, енергийната ефективност и др. По време на събитието ще присъстват гост-лектори от България и от Европа, както и представители на евродепутата.

Ева Майдел, която има информационен офис във Велико Търново и участва в редица инициативи в региона, подкрепи издаването на книжката "Методологически наръчник за енергийна ефективност в стари сгради" на Асоциацията.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов