Студенти по българска филология в Индия представиха ВТУ пред колегите си

Животът

20-10-2018, 09:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

На събитието присъстваха извънредният и пълномощен посланик на България в Индия Н. Пр. Петко Дойков

Участници в 41-вия Международен летен семинар по български език и култура, провел се през месец юли 2018 г., студенти по специалност „Българска филология“ в Университета на Делхи, Индия, представиха Великотърновския университет, България и Велико Търново пред свои колеги. 
По време на презентацията Аджаяндер Соланки и Раджеш Комар разказаха на бъдещите студенти българисти за престоя си в България, за обучението по български език, за културата и традициите на нашата страна. Те препоръчаха на всички, решили да научат български език, да дойдат във Великотърновския университет, където освен добри преподаватели ще намерят и прекрасни отношения и приятели от много държави. 
Двамата показаха снимки от посещенията си в село Арбанаси, етнографския музей на открито "Етър", град Трявна и град Свищов.

На събитието присъстваха извънредният и пълномощен посланик на Република България в Република Индия Н. Пр. Петко Дойков, както и секретарят на Катедрата по Славянски и угро-фински езици към Делхийския университет д-р Рашми Джоши.

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов