Европейската комисия организира нов тур за безплатно пътуване с влак за младежи

Велико Търново Лайф

20-10-2018, 10:00

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Осигуряват се 12 000 билета

12 хиляди допълнителни билета за безплатно пътуване на младежи в Европейския съюз се осигуряват по инициатива, наречена „Открий ЕС” (DiscoverEU) . Това се случва след успеха на първото издание на проекта за безплатно пътуване  на младежи с влак в Европа.

Кандидатстването ще започне на 29 ноември 2018, а крайният срок за кандидатстване ще бъде до 11 декември 2018 г. Самото пътуването в Европа ще се състои в периода между 15 април и 31 октомври 2019 г. През изминалото лято инициативата събра хиляди млади хора, които се срещнаха за пръв път и поеха на европейско пътешествие, при което споделиха пътуване, дом и незабравими преживявания.

Кандидатите трябва да са навършили 18 години на 31 декември 2018 г. и да имат готовност за пътуване между 15 април и 31 октомври 2019г. за период от 30 дни. Те могат да заявят своето желание за кандидатстване чрез Европейския младежки портал.

Експертна         комисия ще подбере победителите измежду всички кандидати. Кандидатите ще бъдат уведомени за резултатите в средата на януари 2019 г.

Одобрените ще могат да пътуват индивидуално или в група от максимум пет души. По правило, те ще пътуват с железопътен транспорт, но за да се осигури по-добър достъп на континента, участниците могат да използват и алтернативни видове транспорт, като например автобуси, фериботи или, по изключение, самолети. Това гарантира, че младите хора, живеещи в отдалечени райони или на острови, част от ЕС, също ще имат шанс да участват.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)