Хитовият мюзикъл „Да пееш под дъжда” гостува във Велико Търново

Велико Търново Лайф

20-10-2018, 13:00

Снимка:

Държавна опера Варна

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Спектакълът на Държавна опера-Варна ще бъде на 7 ноември

Мюзикълът по музика на Насио Хърб Браун и Артър Фрийд „Да пееш под дъжда” ще бъде представен във Велико Търново. Спектакълът на Държавна опера-Варна ще бъде на 7 ноември, сряда, от 19 часа в Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов”. Режисьор – Борис Панкин, диригент – Страцимир Павлов.

В ролята на Дон Локууд великотърновци ще гледат Орлин Горанов, а в тази на Козмо Браун ще се превъплъти Мариан Бачев. Творческият тандем е добре познат на старостоличани, които гледаха двамата в спектакъла „Човекът от Ла Манча” през септември, като част от афиша на фестивала „Сцена на вековете”.

Често критиците и публиката единодушно обявяват холивудския мюзикъл „Да пееш под дъжда” за най-великия на всички времена. От месец май 2017 година се появява и сценичната му адаптация, отново дело на бродуейските легенди Бети Комдън и Адолф Грийн – създатели и на филмовия сценарий, носители на „Оскар” с него. Всяка незабравима сцена е поднесена по бляскав начин, комичните ситуации са остри и живи, диалогът – остроумен и динамичен.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов