Изложба „Обичам да чета” подреди доц.д-р Красимира Друмева

Животът

21-10-2018, 09:00

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Експозицията може да се разгледа до 26 октомври пред зала „Европа” във ВТУ

Проф. д-р Радослав Радев откри изложба на тема „Обичам да чета”, подредена във фоайето пред зала “Европа“ на Ректората на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Проф. Радев приветства студентите, преподавателите и гостите, уважили събитието, и каза няколко думи за талантливия художник и преподавател в нашия университет доц. д-р Красимира Друмева.

„Като художник, който работи в областта на графичния дизайн и го преподава във Великотърновския университет, Красимира Друмева отстоява идеята за връщането на българската кирилица, превзета от руската в съвременното книгоиздаване. Плакатът е сила на пластичното, но Красимира държи в него да има и изписване. Тази битка, започната от Васил Йончев, е вече запазена марка за графиците и дизайнерите от нашия университет. Любопитен художник, който обича словото и мисълта, има силата да го изрича и ръце, за да претвори чрез тях своето Аз. Обявявам изложбата за открита.“, каза професорът при откриването.

Експозицията бе посрещната с интерес от много студенти и преподаватели на Великотърновския университет. Плакатите са посветени на любовта към книгите и на удоволствието от четенето. Акцентът е върху аналоговата книга като извор на цялото познание и духовност на човечеството. Изложбата ще може да се види до 26 октомври 2018 г.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов