Търновец представя България на Световното по културизъм

Спорт

21-10-2018, 14:00

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Йордан Димитров преди дни за втори път завоюва шампионската титла на Републиканското първенство

Търновец ще представи България в категория Mens Physique на Световното първенство по културизъм в Полша, което стартира на 26 октомври. В събота се очаква да излезе на подиума фитнес-треньорът Йордан Димитров, който само преди дни за втори път завоюва шампионската титла от Републиканското първенство в Пловдив. Седмото място от турнира „Арнолд Класик” в Барселона грабна младият спортист в началото на месеца, като от участие в световния топ-6 го лиши малка грешка в позинга. За Общинското радио Димитров сподели, че догодина очаква да се завърне с по-висока титла от престижния турнир, а сега всички усилия са концентрирани към Световното първенство в Бялисток.

Най-големия подобен форум в Европа „Арнолд класик” шампионът определи като „трудно и престижно състезание”. То се нарежда на второ място след турнира „Мистър Олимпия”, който държи топ-нивото в световен мащаб. В различни категории, спортове и състезания, в продължение на три дни за челните позиция са се конкурирали стотици момчета от целия свят. Макар и включен в списъка с цели в последния момент, турнирът се оказва правилно решение, споделя Димитров.

Първата важна стъпка към предстоящото Световно бе участието на Републиканското първенство. Освен спечелената квота, която върви заедно с шампионската титла, търновският първенец печели и необходимото самочувствие, с което да представи страната ни на световния подиум. 12 дни остават до началото, Димитров вече е на финалната права от 11-седмичната си подготовка. „Вече съм поизтощен и поизморен, но в крайна сметка точно така трябва да се чувствам – когато си бил дълго време на калориен дефицит, тренираш по два пъти на ден, същевременно работиш с хора по много часове, буквално си на прага на физическите си сили в последните две-три седмици. Но това е всъщност тръпката”, сподели шампионът.

Като съвет към всички онези младежи, които се впечатляват от успехите му и тайно мечтаят да тръгнат по неговия път, Димитров повели: „Бъдете търпеливи и постоянни. Изисква се много години отдаденост, самият мускул изисква време да узрее, наистина трябва да бъдете хипер постоянни, а не при първата трудност да се пречупвате. Това е процес на качване на маса и изчистване – бъдете търпеливи, не бързайте на 15-16 г. да прибягвате към най-крайните мерки – анаболни стероиди  и т.н.т. Всяко нещо си има време и не трябва да се бърза. И най-важното е – не спирайте да спортувате”



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов