Пет от шестте отбора на СК „Етър Елит” с медали от Държавното по естетическа групова гимнастика

Спорт

21-10-2018, 17:28

Снимка:

СК Етър Елит

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Тимът при жените зае първото място

Пет от шестте отбора на СК „Етър Елит“ завършиха в тройката на Петнайсетото държавно първенство по естетическа групова гимнастика, проведено в София. Великотърновският клуб се представи с 44 гимнастички.

Отборът при жените, който тази година спечели сребърен медал от Световното първенство по естетическа групова гимнастика в Будапеща, съвсем очаквано игра отлично и зае първо място. Със златни медали се окичиха и шестте момичета при възраст 10- 12 години, които също са медалистки от световното първенство. Вторият отбор в същата възраст също се представи на ниво и успя да се пребори за третото място. СК „Етър Елит“ участва с два отбора във възрастта 8- 10 години. Първият отбор, съставен от 8 деца, се окичи с бронз, а втория тим остана четвърти. Дебют на състезание направиха и най-малките гимнастички Пресияна Колева, Лилия Мицова, Габриела Коларова, Гергана Денева, Виктория Николаева, Марина Божанова, Виктория Стефчева, Дана Йорданова, Вяра Петкова и Ния Станчева, които с много желание и старание изпълниха своята прекрасна композиция и спечелиха бронзови медали.
„Много успешно представяне на всички отбори на клуба, добро начало за най- малките ни гимнастички и представяне на световно ниво от най-големите”, разказа председателят на клуба Савина Ганчева.

 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)