Съдят шофьор, причинил катастрофа с един загинал

Крими

22-10-2018, 15:34

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Предстои насрочване на делото

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение по пътищата и  причинил произшествие с един загинал.

Обвинението срещу И.А. е за това, че на 19.11.2016 г., на кръстовище образувано от път Русе – Габрово край Дебелец, при управление на товарен автомобил „Форд Транзит“, нарушил правилата за движение, като при ограничение на скоростта на движение от 60 км/ч, се движил със 95-96 км/ч., вследствие на което допуснал катастрофа с лек автомобил „Форд Фиеста“ , в резултат на което по непредпазливост причинил смърт на водача А. А. 

На 19.11.2016 г. сутринта към 7:30 ч. обвиняемият тръгнал с товарния автомобил  от гр. Русе за с. Стойчевци /намиращо се между гр.Дряново и гр.Габрово/, където трябвало да достави сухо мляко на мандра, а от там да  отпътува за гр. Пловдив. Движел се по път гр.Русе-гр.Габрово, като около 9:10 ч. навлязъл в кръстовище образувано от път гр. В.Търново към гр. Габрово и път, свързващ с гр. Дебелец. Обвиняемият, вместо да се съобрази с поставения знак за ограничение на скоростта, управлявал товарния автомобил със скорост 95-96 км/ч. Изведнъж забелязал, че по път от гр.Дебелец към гр.Гурково, в кръстовището от северната му страна навлязъл лек автомобил „Форд Фиеста“. Въпреки, че задействал спирачките и завил волана максимално на ляво, между двата автомобила настъпил удар. В резултат на катастрофата на място починал водача на лекия автомобил „Форд Фиеста“. 

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов