Габровки плетат топлина за нуждаещи се

Велико Търново Лайф

23-10-2018, 08:44

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Софийска фондация дари прежда на ентусиастките

„Изплети топлина” е инициатива, в която се втурнаха ентусиазирани габровки. Първата дарена прежда от софийската фондация „Има начин“ беше предадена на най-запалените плетачки от общината.

Със своя труд в кампанията за оплитане на шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора в нужда се включиха баби от НЧ „Дядо Стойно – 1927“ – с. Поповци,  НЧ „Просвета – 1931“ – с. Новаковци, НЧ „Нов живот – 1906“ – с. Кметовци.

Потребителите на две социални услуги в града – Дневен център за пълнолетни лица с уреждания и Дневен център за стари хора, участват в благотворителната инициатива и ще дарят някому топлина от изплетените от тях дрехи. Десет жени от Габрово също се включиха в кампанията и с доброволния си труд приготвят плетива за хора, останали без дом.

Центърът за работа с доброволци /ЦРД/ към Община Габрово се включи в благотворителната инициатива на фондация „Има начин“ и от месец октомври стана координатор за Габрово на кампанията „Изплети топлина“. Всеки, който има желание да дари прежда или да плете, може да се обърне за съдействие към екипа на центъра.

Кампанията „Изплети топлина“ продължава до 30 ноември 2018 г.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов