Премиера на „Браво, Франклин!” в Куклен театър ВЕСЕЛ

Велико Търново Лайф

24-10-2018, 13:10

Снимка:

театър Весел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Гостува Държавен куклен театър – Русе

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 27 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, отново ще гостуват театралите от Държавен куклен театър – Русе. „Браво, Франклин!“ е най-новото заглавие в репертоара на русенските кукленици. Автори на текста на хитовия спектакъл са Полет Буржоа и Бренда Кларк.      

Постановката е дело на Валентин Владимиров, сценографията и куклите – на Сийка Моллова, а музиката – на Станимир Иванов. В спектакъла участват чаровните актьори от трупата на театъра Деница Дончева и Любен Русенски.   След успешната премиера на русенска сцена „ Браво, Франклин!“ ще изненада и театралите от старата столица.

Франклин е малко костенурче, познато от известната поредица книжки на Полет Буржоа и Бренда Кларк. В историята се случва нещо по-специално. Малкият Франклин много се страхува от гръмотевици. Освен това се чувства самотен в игрите, защото няма до себе си приятел. Но чудото се случва… На съседната улица се нанася непознато семейство Лосове. Франклин и Лоско – тяхното дете, бързо се сприятеляват, но нямат време да се опознаят. Беда връхлита Лоско – изгубва се в мрачната гора. Франклин трябва да преодолее страха си, за да помогне на приятеля си. Но нима това е лесно?! Гръмотевиците са толкова страшни!...
Ще повярва ли в себе си малкото костенурче…?! Може би! Едно обаче е сигурно – спектакълът „Браво, Франклин!” ще ви накара да се смеете и да се вълнувате от сърце. 

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов