Даниел Панов : Част от таксите в Младежкия дом ще са по-ниски от предложенията на школите

Мисия

25-10-2018, 11:35

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 2012 г. до момента Общината е дотирала с 1,5 млн. лв. Дома

Таксите в школите, работещи в Младежкия дом в старата столица, ще бъдат завишени, но някои от тях ще са по-ниски от предложенията на преподавателите. Това заяви днес кметът на община Велико Търново инж. Даниел Панов в отговор на питане от съветничката от БСП Валерия Дончева.

„Промените се налагат, тъй като имаме препоръка от Сметната палата да се премине от такса към цена на услуга. Отделно, в цените, които не са променяни от 2011 година, не е отразен ДДС, по който Младежкият дом вече е регистриран. Затова, например, във Вокална група „Пеещи камбанки” и в школата по керамика сумата се нарасне точно с 20%, колкото е данъкът. Ще се плаща за театралната школа, която, незнайно защо, до сега е била безплатна. От школата по балет предложиха сума от 40 лв., която обаче за нас е висока и ще бъде по-ниска.” – заяви Даниел Панов. Той е провел срещи, както с преподавателите в школите, така и с родителите на децата и ръководството на Младежкия дом. Всички предложения ще бъдат заложени в по-нататъшната работа на институцията.

1,5 млн. лв. е общинската дотация към Младежкия дом от 2012 г. до момента, подчерта кметът. Само до септември т.г. са преведени 179 000 лв.

„Всеки лев, вложен в развитието на детския талант, е капитал.” Допълни Панов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов