Велико Търново : Приоритетно възстановяват капаци на шахти до края на годината

Мисия

25-10-2018, 14:52

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

32 почиствания са извършени в града, канализацията вече няма капацитет за поема пороите

Заради развитието на града и застрояването канализацията вече няма този капацитет да поема водите при проливни дъждове, каквито се изляха в града през август и септември. Това заяви днес кметът на старата столица Даниел Панов в отговор на питане от общинския съветник Николай Илчев.

„Велико Търново има одобрен проект ВиК ІІ, който, при отпускане на финансиране, трябва да се реализира през 2020 г. В момента обаче има недостиг от 4 млрд. евро по европейските програми, свързани с инфраструктурата.” – поясни Панов.

До края на октомври общинските специалисти от дирекция „Строителство и устройство на територията” ще извършат анализ за необходимостта от ремонти на тротоарите и шахтите в града. Приоритетните ще бъдат отремонтирани до края на годината, а другите ще останат за бюджет 2019. Също догодина общината ще поръча нови капаци за шахтите, които до момента са почистени 32 пъти.

Относно състоянието на тротоарите в града, кметът подчерта, че в района на стадиона „Ивайло” има такива, които не са ремонтирани от 30 г. В добро състояние са по-голяма част от тротоарите в кварталите „Картала”, „Колю Фичето” и „Бузлуджа”. В района на Западната промишлена зона общината вече е изградила нов паркинг за 30 автомобила пред Земеделския колеж.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов