15 деца от областния регистър са осиновени в чужбина

Животът

27-10-2018, 11:00

Снимка:

архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

88 малчугани очакват семейство

18 деца са осиновени от началото на годината до сега на национално ниво от регистъра на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” във Велико Търново. Международните осиновявания са 15, сподели Ивайло Деев – юрисконсулт на инспекцията. Той уточни, че общият брой деца, вписани в регистъра за пълно осиновяване във Велико Търново, към момента са 88. От тях здрави са 63. Останалите деца са с някакви увреждания.

Най-много са децата над 7-годишна възраст – 78, а най-малко от 0 до 3 години – само четири, като две от тях са с увреждания. Вписаните кандидат-осиновители от област Велико Търново са 44-ма. А кандидат-осиновителите от страната, вписани в регистъра на Регионалната дирекция „Социално подпомагане” в старата столица са 1 410, сочат данните.

94 са приемните семейства в област Велико Търново, в които има настанени към момента 126 деца. Утвърдените приемни семейства в региона са 139, информира Ивайло Деев. Най-много са приемните семейства в община Павликени – 35. Следва я община Велико Търново с 28 приемни семейства. Най-малко те са в община Сухиндол – само едно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов