МДТ „Константин Кисимов” кани великотърновци на концерта „Възрождение”

Велико Търново Лайф

29-10-2018, 09:29

Снимка:

организатори

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Участват трио „Тенорите” и врачанската симфониета

Изпълнителите с вълшебни гласове от трио “Тенорите” заедно със симфоничния оркестър на Враца ще гостуват на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. Концертът им „Възрождение” е посветен на Деня на народните будители и ще се проведе на 30 октомври от 19 часа. Програмата включва български родолюбиви и патриотични песни, български шлагерни песни, български детски песни, българска естрада, любовна лирика, поезия, публицистика и хроники. Тримата тенори и врачанската симфониета излизат на великотърновска сцена по покана на театъра в старата столица.

За трио „Тенорите“ музикалните критици казват, че съчетават класически гласове, изисканата и елегантна визия, съвършеното, уникално  и романтично звучене. Те не правят никакъв компромис с качеството на звученето и артистичната интерпретация.

Формацията е създадена по идея на Кирил Илиев и се състои от трима млади и амбициозни изпълнители – Кирил Илиев, Александър Господинов и Илиян Недев. И тримата са възпитаници на Националната музикална академия в София и са носители на куп награди от редица национални и международни конкурси. Репертоарът им включва класическа и поп музика, църковнославянска, българска естрадна и възрожденска, рок, джаз, руска, етномузика.

“Тенорите” имат издадени три диска. В “Безкрайна хармония” са събрани любими класически арии и канцонети, а в “Руска класика” техните почитатели могат да чуят вечните руски песни “Калинка”, “Смуглянка” и др. В диска “Възрождение” са включени само патриотични песни.

Билети за концерта „Възрождение” се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов”.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов