Стопанска академия отново посрещна свои бивши възпитаници

Мисия

31-10-2018, 10:47

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Специалистите от „Прогнозиране и планиране” отпразнуваха заедно 10 г. от дипломирането си

Възпитаници на Стопанска академия отново се срещнаха в родната Алма матер. Другарски срещи на 27 октомври проведоха алумни клуб „Прогнозиране и планиране 2008”, с председател Елица Кръстева, и приятели от студентските години, завършили в различни випуски и специалности. Със съдействието на Академичен център за кариерно консултиране и връзки с обществеността, за всички присъстващи бе осигурена възможността да се облекат с академичните тоги и да бъдат официално посрещнати в аулата на Академията. 

Приветствия към гостите поднесоха проф. д-р Маргарита Богданова – ръководителя на катедра „Стратегическо планиране” и гл. ас. д-р Юлиян Господинов – преподавател към същата катедра и координатор „Образователен маркетинг” при АЦККВО. По време на срещата, свищовските възпитаници получиха информация за настоящото развитие на Стопанска академия и рекламни сувенири, а в свободни разговори споделиха мили спомени от студентските им години. 
На поредната си среща, възпитаниците на спец. „Прогнозиране и планиране” отпразнуваха заедно 10 години от дипломирането си и поднесоха цветя пред паметника на Дарителя,  Димитър Ценов. Паралелно с членовете на алумни клуб „Прогнозиране и планиране 2008”, другарска среща проведоха и група приятели от студентските години, завършили в различни випуски и специалности. Дипломиралите се през 2003-2005 г. свищовски възпитаници, се запознават в блок 4 на студентски град, където са живели през периода на обучението си, и създават трайни приятелски взаимоотношения. Запазеното през изминалите над 10 години приятелство ги довежда отново в Свищов и при първата им другарска среща учредиха алумни клуб, който наименуваха „Студентите от блок 4”. За председател на клуба бе избрана Десислава Димитрова от София, завършила спец. „Икономика на индустрията”, а съучредители на клуба са нейни колеги от Бургас, Пазарджик, Русе, София и Стара Загора, дипломирали се в специалностите „Застраховане и социално дело”, „Счетоводство и контрол”, „Планиране и прогнозиране”. На своята първа среща те поканиха и Митка Расимова, която е била портиер в студентското им общежитие, а понастоящем е управител на 1-ви блок. 

След официалната част, гостите посетиха академичния музей, където разгледаха обновената експозиция, представяща 82-годишната история на свищовското висше училище. Вълнуващите срещи с приятелите от студентските години, бившите възпитаници запечатаха в множество снимки пред сградата на Ректората и паметника на патрона на родната Алма матер.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов