ВТУ тържествено отбеляза Деня на народните будители

Животът

31-10-2018, 14:58

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Ректорът връчи грамотите „Maxima cum laude“ на повишените в степен и длъжност преподаватели

В аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ се проведе тържествено събрание по случай Деня на народните будители. Събранието започна с приветствие по случай празника от ректора проф. д-р Христо Бонджолов.
Проф. Христо Бонджолов се обърна към присъстващите в аулата с думите: „Днес отдаваме почит и се прекланяме пред будителите, защото това е част от българското самосъзнание. С това се гордеем, че сме българи. Важно е да погледнем назад към миналото, към устоите, ако искаме да продължим с гордо вдигната глава напред“.
Академично слово на тема „Будителите и Великотърновският университет“ произнесе проф. д-р Пламен Павлов. В него той припомни за будителите от Великотърновския университет през всичките 55 години от славната му история.
„Будителството във Великотърновския университет е изначално и трябва да го предаваме с чисти помисли. Ние сме на територия, която е наследена от средновековната българска държава. На многая и благая лета, скъпи приятели! Слава на ВТУ, на старата столица и на нашето отечество България! Честит празник!”, каза проф. Пламен Павлов пред пълната зала.
На тържественото събрание проф. Христо Бонджолов връчи грамотите „Maxima cum laude“ на повишените в научна степен и академична длъжност преподаватели в периода 1.10.2017 г. – 1.10.2018 г.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)