Инж. Добромир Добрев : Сега повече от всякога имаме нужда от просветители

Мисия

01-11-2018, 09:04

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Поздрав на кмета на община Горна Оряховица по повод Деня на народните будители

Уважаеми учители,

Уважаеми дейци на образованието, просветата и културата и изкуствата,

Уважаеми съграждани, 

 

На 1 ноември - светлия общобългарски празник на народните будители - Ви поздравявам най-сърдечно, като пожелавам да сте живи и здрави, още по-усърдни в работата „на ползу роду” за нравственото изцеление на народа ни и за издигане на неговата просвета и култура.

Нека Божията сила и благодат да бъдат с Вас в днешните дни на трудности и изпитания на нравствеността, които преживява обществото ни. Сега, като че ли повече от всякога, имаме нужда от народни будители, от сеячи на истината и просветители, за да бъдем заедно участници в новото сияйно възраждане на националния ни дух.  

Пожелавам на Вас, днешните народни будители, да следвате славния път на Вашите предходници – скромни духовни учители, просветители, книжовници и революционери, които през XIX век успяха да пробудят народа ни за освободителна борба и духовно обновление. Тяхната нравствена мяра бе положена много високо, саможертвата и отдадеността на делото им е свещена. Бъдете като тях, за да заслужите народната любов и уважение, които нямат цена!  

Денят на народните будители ни напомня още веднъж колко важно е единството ни в името на родината, колко необходими са ни днес повече смирение и човечност помежду ни, за да преодоляваме заедно и в разбирателство трудностите!

Позволете ми още веднъж да ви поздравя с този голям български празник на духовността и да ви пожелая здраве, щастие и много нови успехи!

Честит празник!

 

инж. Добромир Добрев

кмет на Община Горна Оряховица

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов