ЕМО „Етър“ представя студентската изложба „Дизайн на музейни експозиции“

Велико Търново Лайф

01-11-2018, 09:10

Снимка:

ЕМО "Етър"

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Авторите са от специалност „Рекламен дизайн“ в Националната художествена академия

В ЕМО „Етър“ ще бъде представена изложбата „Дизайн на музейни експозиции“, съставена от творби на студенти от специалност „Рекламен дизайн” към Национална художествена академия. Откриването ще се състои на 2 ноември, петък, от 15.30 часа в залите над Шарланджийската работилница в ЕМО „Етър”.

„Дизайн на музейни експозиции“ включва 35 платна с размери 100 х 100 см. Изложбата е представителна извадка от студентски проекти със специален фокус върху музейните експозиции – постоянни и временни. Тази учебна задача има за цел да формира широк спектър от умения, свързани със създаването на експозиция. Използваните изразни форми са синтез от класически и съвременни техники за осъществяване на музейните цели – от традиционните и утвърдени средства за експониране до най-авангардните технологични решения за мултимедийно и интерактивно съдържание.

Студентите, завършили специалност „Рекламен дизайн“ в НХА имат много добра професионална реализация в областта на рекламния дизайн. Рекламният дизайн обединява допирните точки на пространствения и графичния дизайн, рекламата, архитектурата, мултимедийните изкуства, съвременните технологии и материали.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов