Ева Майдел подари на великотърновци оперетата „Баядерка“ за Деня на народните будители

Животът

01-11-2018, 10:29

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Представлението беше изпълнено от трупата на МДТ “Константин Кисимов”

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел подари на великотърновци оперетата „Баядерка“ по повод Деня на народните будители. Представлението беше изпълнено от трупата на МДТ “Константин Кисимов”, който е единственият български театър, който поставя прочутото произведение на Имре Калман.

„В навечерието на един от най-светлите български празници - Деня на народните будители, е важно да си спомним за нашите предци, допринесли за българското прераждане от етнос в нация, от средновековни хора в модерни граждани. Също толкова важно е да покажем уважение и подкрепа за тези съвременни будители, които със своя ентусиазъм и всеотдайност продължават да се грижат за културното и духовно израстване на народа ни.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП преди началото на постанновката на 31 октомври в МДТ „Константин Кисимов“ във Велико Търново.

С осигуряването на безплатни билети българският евродепутат поднася своите комплименти към почитателите на театралното изкуство и всички съвременни пазители на духовността. Жестът е и в подкрепа на дейността на театралите от търновската сцена, които Ева Майдел подпомага редовно.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов