Търновски ученици посетиха парламента по покана на Станислава Стоянова

Животът

01-11-2018, 16:26

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повод за визитата бе Денят на народните будители

В Деня на народните будители около 50 възпитаници на великотърновското Основно училище „Бачо Киро“ посетиха Народното събрание, по покана на депутата от ГЕРБ Станислава Стоянова.

По време на посещението си в парламента учениците разгледаха сградата и научиха историята на българското Народно събрание. Те имаха възможността да наблюдават дебатите в пленарна зала, а също така разбраха подробности за работата на народните избраници, за участието им в комисии, за организацията на парламентарната дейност, за разликата между законодателната и изпълнителната власт.

В една от големите заседателни зали на парламента децата и техните учители проведоха интересна среща с депутати от различните комисии в НС, представители на най-голямата парламентарна група. Заедно със символичния домакин на срещата Станислава Стоянова, с учениците разговаряха още великотърновският депутат инж. Клавдия Ганчева, зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев, журналистът Тома Биков, актьорът Евгени Будинов и др.

„Силно съм впечатлена от активността и многото адекватни въпроси, които учениците задаваха. Част от групата са членове на ученическия съвет в ОУ „Бачо Киро“, както и лауреати от различни конкурси. Щастлива съм да срещам толкова будни и любознателни деца“, коментира след срещата Станислава Стоянова.

Това е втората група с възпитаници на ОУ „Бачо Киро“, които посещават Народното събрание по покана на Станислава Стоянова. „Благодаря за изключителната активност на техните учители и в частност на членовете на „Сдружение за образователни инициативи 19“, с които вярвам, че и занапред ще имаме отлично сътрудничество и обмяна на идеи“, каза депутатът от най-голямата парламентарна група Станислава Стоянова.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)