Спортен празник „Не на агресията” събра над 350 деца в Елена

Мисия

02-11-2018, 10:29

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Университетски преподаватели, студенти и професионални треньори работиха с малчуганите

За седма поредна година Община Елена и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните организираха спортен празник под надслов „Не на агресията“.

Градският стадион „Чумерна“ се изпълни с над 350 ученици от петте общински училища. След поздрава на кмета инж. Дилян Млъзев нетърпеливите малчугани получиха разяснения от аниматор на  „Спортувай инфо“ какво предстои.  За работа с децата по отделните секции дойдоха университетски преподаватели, студенти и професионални треньори по борба и таекуон-до. Учителите също се включиха в забавните игри, които наистина покриваха всички спортни вкусове и забавления: футбол, народна топка, хокей на трева, бадминтон, тенис на трева, ролери, обръчи, тротинетки, стрелба с малки топки в цел.

След първия час започна и надпреварата, която донесе много усмивки, за което допринасяше и прекрасното време, съчетано с хубавата музика. Много състезатели получиха награди, почерпка имаше за всички, а в самия край на празника танцът на пингвините обедини по безспорен начин учениците от Елена, Майско, Константин и Беброво.

Причината празникът „Не на агресията“ да се провежда в този формат е децата да имат възможност да се докоснат и до непознати за тях спортове, да се запознаят с връстници извън обичайна среда и да осъзнаят, че е хубаво енергията, която притежават, да изразходват в спорт. 

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)